1. Praktische informatie

Informatie over schoolregels, boeken, leermiddelen en sportkleding kunt u lezen op de website van de school. Overige praktische informatie vindt u hieronder.
1.1 Contactgegevens
U kunt de leerkrachten bereiken na 14.00 uur en tot 16.00 uur. Daarnaast zijn wij bereikbaar via mail en Parro. Heeft u vragen over onderwerpen die niet direct betrekking hebben op de klassensituatie? Dan kunt u contact opnemen met de schooldirecteur of iemand van de commissie van begeleiding. Het laatste nieuws ontvangt u via de ouderapp Parro of kunt u terugvinden op onze webpagina.
Gelinck School Oostvoorne Noordweg 14 3233 AV Oostvoorne U kunt ons bereiken via: T: 088-9962300 E: gelinckschool.oostvoorne@ihub.nl
Voorziening Jonge Kind Voorne (VJK-V) KC Samenstroom Voorziening Jonge Kind Rie Mastenbroekplein 2 3223 KJ Hellevoetsluis Schooldirecteur: Marlyne van Eijmeren
1.2 Aanmelden
U kunt uw kind online aanmelden op scholen.ihub.nl/aanmelden bij de school van zijn/haar keuze of bij Aanmeldbureau iHub onderwijs Zuid-Holland. Er is een toelaatbaarheidsverklaring nodig voor inschrijving voor het speciaal onderwijs. Meer informatie hierover vindt u op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/passend-onderwijs. Wilt u een rondleiding op onze school? Maak dan via onze administratie een afspraak. Wilt u meer weten over aanmelden bij iHub onderwijs? Of wilt u met ons overleggen over het type onderwijs? Ook dan kunt u contact opnemen met Aanmeldbureau iHub onderwijs Zuid-Holland. Telefonisch via 0800-45 67 899 of per e-mail: aanmelden.onderwijszh@ihub.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder.
1.3 Medicatie
Soms gebruiken leerlingen op doktersvoorschrift medicijnen. Het kan gebeuren dat het toedienen van voorgeschreven medicijnen onder schooltijd nodig is. Ouders of opvoeders blijven verantwoordelijk voor toediening van geneesmiddelen en zij kunnen hier afspraken over maken met de school. Onze medewerkers en docenten zijn geen artsen of verpleegkundigen en zijn daarom niet gerechtigd om (ingrijpende) medische handelingen - zoals het geven van injecties - te verrichten. Het geven van pillen, drankjes of zalf kan wel, mits hierover duidelijke afspraken zijn gemaakt met school en er een toestemmingsverklaring is ondertekend.
1.4 Verzekeringen
Wanneer uw kind schade of letsel veroorzaakt kunt u als ouder(s)/ verzorger(s) daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Dat geldt ook voor letsel of schade die ontstaat binnen of rond de school of tijdens stages. De Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP) dekt die verantwoordelijkheid. Mocht u (nog) geen AVP hebben afgesloten dan raden wij u aan dit te doen. Maakt uw kind gebruik van taxivervoer van en naar school? Dan geldt de ongevalleninzittende verzekering van de taxionderneming tijdens het vervoer van en naar school. Eventuele schade veroorzaakt door uw kind valt daar niet onder, daarvoor zal een beroep gedaan worden op uw AVP. In het geval dat uw kind een schooleigendom kapot maakt, kan het zijn dat wij u benaderen om aanspraak te doen op uw verzekering, zodat de schade vergoed kan worden.
1.5 Ouderbijdrage en schoolreis
De school vraagt een vrijwillige ouderbijdrage om extra activiteiten te bekostigen. Wij vragen deze bijdrage om extra activiteiten te bekostigen zoals schoolreis, Sinterklaas, kerstviering en feesten die niet zijn opgenomen in de officiële vergoedingen. Om dit allemaal mogelijk te kunnen maken is besloten om hier een bijdrage voor te vragen van € 45,-. Voor het groep-8 kamp wordt een extra bijdrage gevraagd.
Wij verzoeken u de ouderbijdrage aan het begin van het schooljaar over te maken op rekeningnummer NL38 RABO 0300023863 ten name van Stichting iHub Onderwijs onder vermelding van 'Gelinck School Oostvoorne' en de naam van uw kind.
De ouderbijdrage is een vrijwillige bijdrage. Dit betekent dat leerlingen niet worden uitgesloten voor deelname aan de activiteiten als de bijdrage niet is voldaan. Wij stellen het op prijs als de vrijwillige kostenbijdrage betaald wordt. Dit mag ook in termijnen worden betaald.
1.6 Vervoer van en naar school
Het vervoer van en naar school gebeurt op eigen gelegenheid of per leerlingenvervoer. De gemeente waar uw kind staat ingeschreven bepaalt of uw kind voor vervoer in aanmerking komt en hoe dit geregeld is. De gemeente betaalt dit vervoer en is ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vervoer. Afhankelijk van uw inkomen kan de gemeente een eigen bijdrage vragen. Het verzoek voor het vervoer moet u zelf bij de gemeente indienen. Wij kunnen u hierbij ondersteunen.
1.7 Rookbeleid
Alle scholen van iHub onderwijs en de omgeving rondom scholen zijn rookvrije zones. Dit betekent:
- De gebouwen en terreinen zijn rookvrij (dit geldt voor iedereen die zich hierbinnen bevindt).
- Medewerkers en ouders roken niet in het bijzijn en niet in het zicht van leerlingen en in de nabije omgeving van de school.
- Er is een actief ontmoedigingsbeleid en ontmoedigingsprogramma voor medewerkers en leerlingen.
1.8 Schoolvakanties en studiedagen
Schoolvakanties Zomervakantie 21 juli t/m 29 augustus 2025 Herfstvakantie 20 t/m 24 oktober 2025 Kerstvakantie 22 december 2025 t/m 2 januari 2026 Voorjaarsvakantie 16 t/m 20 februari 2026 Meivakantie 20 april t/m 5 mei 2026 Zomervakantie 20 juli t/m 28 augustus 2026
Extra vrije dagen Laatste schooldag 18 juli 2025: leerlingen om 12.00 uur uit Sinterklaas 5 december : leerlingen om 12.00 uur uit Goede Vrijdag 3 april 2026 Tweede Paasdag 6 april 2026 Hemelvaartsdag 14 en 15 mei 2026 Tweede Pinksterdag 25 mei 2026 Laatste schooldag 17 juli 2026: leerlingen om 12.00 uur uit
Studiedagen (leerlingen vrij) 17 september 2025 6 oktober 2025 VJK en groep 2 en 3: 20 november 2025 5 januari 2026 VJK en groep 2 en 3: 21 januari 2026 vanaf 12 uur VKJ: 15 april 2026 4 mei 2026 26 mei 2026
Deze studiedagen zijn onder voorbehoud.