6. Schoolregels
6.1 Dit vinden we belangrijk
- Motivatie: Je komt op tijd en laat zien dat je je best wilt doen.
- Vertrouwen: Je stelt je open en eerlijk op, zodat we in vertrouwen met elkaar om kunnen gaan.
- Respect: Je gaat met respect om met je medeleerlingen, docenten, school en buurt. Zo houden we een positieve sfeer.
- Veiligheid: Je komt niet onder invloed van alcohol of drugs naar school. Eventueel medicatiegebruik is dusdanig dat het aantoonbaar bevorderend is voor jouw eigen gezondheid.
6.2 Ziek melden
Ziek melden doe je vóór 9.00 uur bij je mentor of docent.
6.3 Verzuim en verlof
Je kunt vrij vragen om bijzondere redenen, bijvoorbeeld als er iets is gebeurd in de familie, vanwege je geloof, maar ook om andere, incidentele redenen. Je moet hier vooraf toestemming voor vragen aan je mentor. Je krijgt geen vrij om eerder en/of langer op vakantie te gaan. Je moet je houden aan de officiële schoolvakanties zoals ze in deze gids beschreven staan. Als je toch op andere dagen op vakantie gaat, zijn wij wettelijk verplicht dit aan de leerplichtambtenaar te melden. Je kunt dan een proces-verbaal en een hoge boete krijgen.
6.4 Schorsing en verwijdering
Op de locatie zijn regels en afspraken opgesteld.
Als een leerling zich, ondanks herhaalde waarschuwingen en gesprekken, niet aan de regels en afspraken houdt, neemt de schooldirecteur contact op met de leerling en ouders/netwerk. Gezamenlijk bekijken we welke maatregelen we verder kunnen nemen om te zorgen dat de leerling zich aan de afspraken houdt.
Als er geen verbetering optreedt en de leerling door zijn gedrag de veiligheid en de lessen van medeleerlingen ernstig verstoort, kan het bestuur overgaan tot schorsing of voornemen tot (tijdelijke) verwijdering van de leerling van de afdeling.
Voor meer informatie is het volledige protocol op te vragen bij de schooldirecteur.

6.5 Gebruik van foto’s en video-opnames
Onze school organiseert regelmatig leuke activiteiten waarvan we foto’s of video-opnames maken.
Wanneer wij de beelden intern of extern willen gebruiken, zoals bijvoorbeeld in de schoolnieuwsbrief, op de website, in de schoolgids, voor een filmpje of een magazine, wordt altijd vooraf toestemming aan de leerling gevraagd. Is de leerling jonger dan zestien, dan vragen we vooraf ook toestemming aan de ouders.
Wil je je toestemming intrekken, dan kun je via je mentor contact opnemen met de schooldirecteur.
We vragen je de privacy van andere leerlingen en hun ouder(s)/opvoeder(s) te respecteren. In en rond de school mogen daarom geen foto’s en/of filmpjes worden gemaakt van kinderen, ouder(s)/opvoeder(s) en medewerkers. iHub onderwijs is niet verantwoordelijk voor publicaties van ouder(s), opvoeder(s) en leerlingen op social media.
6.6 Verzekeringen
De school heeft voor alle leerlingen een ongevallenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
- Op grond van deze ongevallenverzekering is deelname aan schoolactiviteiten (inclusief de stages) verzekerd. De verzekering geeft recht op een (beperkte) uitkering bij invaliditeit en overlijden. Materiële schade, zoals schade aan kleding of fietsen, valt niet onder deze verzekering.
- De aansprakelijkheidsverzekering die de school afsluit biedt dekking voor aansprakelijkheid ten gevolge van onrechtmatig handelen waardoor schade wordt veroorzaakt tijdens stages. Het verzekerde bedrag is € 25.000,- en er geldt een hoog eigen risico. De aansprakelijkheidsverzekering van jou/je ouders gaat te allen tijde voor.
De school is zelf niet aansprakelijk voor (schade door) onrechtmatig gedrag van jou. De school is eveneens niet aansprakelijk voor schade die leerlingen elkaar toebrengen en ook niet voor verlies, diefstal of beschadiging van de privé-eigendommen van de leerlingen (zoals mobieltje, fiets, kleding e.d). Als je door onrechtmatig handelen schade veroorzaakt, ben je in de eerste plaats zelf verantwoordelijk. Ben je jonger dan 14 jaar? Dan zijn je ouders verantwoordelijk. Sluit daarom altijd een aansprakelijkheidsverzekering af, in ieder geval vóór je op stage gaat. Verder is het absoluut noodzakelijk dat jij of je ouders een ziektekostenverzekering voor jou hebben afgesloten.
6.7 Medicatie op school
Soms gebruiken leerlingen op doktersvoorschrift medicijnen. Het kan gebeuren dat het toedienen van voorgeschreven medicijnen onder schooltijd nodig is. Ouders of opvoeders blijven verantwoordelijk voor toediening van geneesmiddelen en zij kunnen hier afspraken over maken met de school. Onze medewerkers en docenten zijn geen artsen of verpleegkundigen en zijn daarom niet gerechtigd om (ingrijpende) medische handelingen - zoals het geven van injecties - te verrichten. Het geven van pillen, drankjes of zalf kan wel, mits hierover duidelijke afspraken zijn gemaakt met school.
6.8 Leermiddelen
De leerlingen van het Postjes College krijgen de boeken en schriften van school. Voor de boeken geldt dat deze in bruikleen worden gegeven. Je moet de boeken aan het einde van het schooljaar weer inleveren. Mocht een boek kwijt zijn geraakt of het is onbruikbaar geworden, dan brengt de school de kosten voor een nieuw boek bij jou in rekening. Je moet zelf over de volgende spullen beschikken:
- Schooltas
- Agenda